cover
U bent hier:
Home > Breidenbach > Dichtingstechniek

Dichtingstechniek

Dichtingstechniek is één van onze belangrijkste specialiteiten. Daarnaast hebben wij jarenlange kennis en ervaring opgebouwd als ontwikkelingspartner in de dichtingsindustrie.

 

Onze specialiteit: thermoplastische elastomeren

Thermoplastische elastomeren (TPE) zijn al jaren onmisbaar in de dichtingsindustrie. Dat heeft te maken met de vele voordelen die TPE’s hebben in de verwerking ten opzichte van traditionele elastomeren. Lees hier meer over de voordelen van TPE.

 

Statische en (semi-) dynamische dichtingen

Bij dichtingen wordt er globaal onderscheid gemaakt tussen statische en (semi-) dynamische dichtingen. Statische dichtingen zitten opgesloten tussen vaste delen en worden door een constante druk belast. Dynamische dichtingen bewegen daarentegen ten opzichte van het af te dichten vlak. De dichtingen moeten continue vervorming kunnen verdragen. Bij dynamische dichtingen vormen de waarden van de compressie set ook vaak een selectie criterium. Ook bewegen semi-dynamische dichtingen af en toe ten opzichte van het af te dichten vlak. Daardoor is niet alleen de compressie set van belang, maar ook de kruip eigenschappen van een materiaal.

 

Materiaalkeuze

Wij werken bij de materiaalselectie met een trechter model. Waarbij wij op vier verschillende niveaus kiezen uit werkstoffen en materialen. Van temperatuur- en chemische bestendigheid tot mechanische eigenschappen en productspecifieke voorwaarden.

1 Temperatuurbestendigheid

Welk materiaal past het beste bij de gevraagde temperatuurbestendigheid.

2 Chemische bestendigheid

Bestendigheid tegen specifieke stoffen zoals zuren of oliën.

3 Mechanische eigenschappen

Van compressie en kruip eigenschappen tot de hardheid van het materiaal.

4 Productspecifieke voorwaarden

Zoals bepaalde specifieke toelatingen of schriftelijke verklaringen omtrent bestendigheden of inhoudsstoffen.


Geometrie: de vormgeving van een dichting
Minstens zo belangrijk als de materiaalkeuze is de vormgeving van een dichting. Door de vormgeometrie aan te passen kunnen we dichtende eigenschappen verbeteren. Daarnaast kunnen we potentieel zwakke punten van een dichting vooraf aanpassen. Kortom: wij weten precies hoe we uw dichting kunnen optimaliseren dankzij onze jarenlange ervaring.

Meer weten? Vraag onze dichtingsexperts om advies!

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Valsir SpA., een Italiaanse fabrikant van WC-spoelsystemen, heeft Breidenbach een spoelpijpverbinder ontwikkeld uit TPE, die voldoet aan de strenge normen voor dichtingen in afwatering, de EN681/2.“

Alle referenties