cover

Breidenbach
Al meer dan 60 jaar één van de grootste spuitgieters van Europa!

U bent hier:
Home > Breidenbach > Over ons

Over ons

Breidenbach is al meer dan 60 jaar één van de grootste spuitgieters in Europa. Wat ons onderscheidt van traditionele dichtingsfabrieken? We zijn gespecialiseerd in de verwerking van zachte kunststoffen, zoals thermoplastische rubbers (TPE’s) en zacht PVC. En verwerken jaarlijks ruim 750.000 kilo aan zachte materialen. Daarnaast maken we gebruik van bijna 300 verschillende materiaaltypes. Deze types verschillen in hardheid, flexibiliteit, temperatuurbestendigheid of chemische bestendigheid.

 

De voordelen van TPE

Wij spuitgieten thermoplastische elastomeren. Een groot voordeel is dat we TPE’s hierdoor niet hoeven te vulkaniseren of nabewerken. Maar dit is niet het enige voordeel: het proces sneller, schoner, efficiënter en dus voordeliger. Daarnaast zijn TPE’s zeer zuivere werkstoffen en houden we de volledige controle over de inhoudsstoffen en weekmakers. Zo kunnen wij voldoen aan alle eisen zoals de PAK-richtlijn of de Elastomeer-richtlijn. Meer weten? Lees hier meer over de verschillende type TPE’s die wij verwerken.

 

Wat onderscheidt ons als specialist?

Wij hebben al meer dan 60 jaar kennis opgebouwd. Daarnaast werken we intensief samen met materiaalontwikkelaars en kennisinstituten. Hierdoor weten wij precies hoe we u ondersteunen bij het vinden van geschikte materialen. Geen uitdaging is voor ons te groot!

Daarom kiest u voor Breidenbach:

  • Door innovatieve matrijsconcepten kunnen wij ‘onmogelijke producten’ toch ontvormen.
  • Wij zetten dankzij onze jarenlange ervaring TPE’s in voor toepassingen die andere spuitgieters niet aandurven.
  • Dankzij een groot volume op TPE gebied bieden wij u scherpere prijzen.
  • Met een matrijzenmakerij en machinepark in eigen beheer werken wij flexibel en efficiënt

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor de Groningse destilleerderij Hooghoudt een bijzonder product ontwikkeld: een zachte huls om een fles die de functie van etiket heeft gekregen.“

Alle referenties