cover


Welke materialen verwerken wij?

U bent hier:
Home > Materialen

Materialen

Breidenbach is gespecialiseerd in het verwerken van zachte thermoplasten. Dat wil zeggen, alle kunststoffen die zacht zijn, kunnen wij als geen ander verwerken.

Er zijn vele duizenden zachte thermoplasten op de markt, waarbij de mogelijkheden oneindig lijken. Om een beetje ordening aan te brengen, bestaat er een materiaal classificatie naar DIN ISO 18064:2014.

Op onze website omschrijven wij de 6 belangrijkste basissoorten thermoplastische elastomeren waarvan wij gebruik maken. Bij thermoplastische elastomeren wordt bijvoorbeeld altijd een thermoplast met een elastomeer gecombineerd tot een thermoplastische elastomeer. Dit kan op twee verschillenden manieren.

 

Blokcopolymeren

Hierbij worden de moleculaire ketens van elastomeren (bijvoorbeeld het veelgebruikte SEBS) gecombineerd met de moleculaire ketens van polymeren. Daarbij ontstaat er een materiaal, waarbij de moleculen een elastomeerblokken en een polymeerblok bevatten.

TPS, TPU, TPA en TPC zijn blokcopolymeren.

 

Polymeerblends

Hierbij wordt een elastomeerdeeltje gemengd in een olefine gebaseerde polymeer (bijvoorbeeld PP). De elastomeer wordt omsloten door de polymeren, waarbij de polymeer als bindmiddel werkt.

TPO en TPV zijn varianten van polymeerblends.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Bopla, een Duitse fabrikant van standaard behuizingen voor de elektronica industrie, produceert Breidenbach stootbeschermers voor bijvoorbeeld industriële afstandsbedieningen. “

Alle referenties