cover
U bent hier:
Home > Referenties > Dikwandige koppelingssterren

Dikwandige koppelingssterren

Voor de firma R+W, een marktleider op het gebied van aandrijfelementen voor elektromotoren, produceert Breidenbach koppelingssterren uit TPU in uiteenlopende groottes. Deze producten worden gebruikt als dempelementen tussen verschillende koppelingen.

Omdat er behoefte bestond aan een aantal grotere modellen, die te groot zijn om in één keer te produceren, heeft Breidenbach een aantal ‘segmenten’ ontwikkeld. Door 6 losse segmenten samen te voegen, ontstaat weer een volledige ster.

De uitdaging hierbij was de wanddikte. De grootste variant is op het dikste punt 55 mm dik, iets wat volgens alle schoolboeken volledig absurd is om als spuitgietartikel te maken.

Echter, om de gevraagde materiaaleigenschappen en verschillende hardheden te kunnen leveren, was spuitgieten toch de aangewezen techniek.

De moeilijkheid was om met deze wandsterktes toch een mooi gevuld product te krijgen, dat binnen de gevraagde maattoleranties blijft.

Breidenbach, als specialist op het gebied van zachte kunststoffen zoals TPU, heeft bij dit project de helft van het risico op zich genomen: mocht het niet lukken, zou de klant 50% van de matrijskosten terugkrijgen.

In samenwerking met onze eigen constructeuren en externe materiaalexperts hebben we een matrijsconcept ontwikkeld, waarbij meerdere aanspuitpunten ervoor zorgen dat voldoende nadruk op te bouwen valt. Hierdoor kunnen we voorkomen dat de grote wanddikte voor extreme krimp zou zorgen, en zo voldoen de onmaakbare delen toch aan alle gewenste eigenschappen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor dikwandige producten? Neem dan eens contact op met onze project managers.

René de Beer

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!