cover
U bent hier:
Home > Referenties > Harmonica buiskoppelingen

Harmonica buiskoppelingen

Voor Impex, een Nederlandse fabrikant van drinksystemen voor de pluimvee industrie, produceert Breidenbach buiskoppelingen uit zacht PVC.

Met deze flexibele verbindingsstukken worden buizen gekoppeld, waarmee in kippenschuren de drinkwatervoorziening wordt aangelegd.

Voorheen werden deze producten ingekocht bij een concurrerend bedrijf, maar Impex wilde zelf te in een eigen versie investeren. Aan Breidenbach werd de vraag gesteld deze producten te produceren, waarbij een duidelijk kosten voordeel behaald moest worden, zodat de matrijzen terug verdiend konden worden.

Om de investering rendabel te maken, moest worden gezocht naar een concept, waarbij de 4 verschillende soorten verbindingsstukken door middel van wisselstukken in één matrijs konden worden gecombineerd. Voorwaarde daarbij was een volledig automatische productie.

Door de verschillende formaten, en met name de uitdagende harmonica-variant, werd het een complexe matrijs, met 4 x 8 nesten en een ingenieus lossingssysteem.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van hydraulische en electrische kern-trek systemen om de holle ruimte in de harmonica-versie te ontvormen, terwijl de rechte varianten in dezelfde matrijs veel eenvoudiger worden gemaakt.

Bijkomend voordeel voor de klant is dat de matrijs zo flexibel is opgebouwd, dat eventuele toekomstige nieuwe versies relatief goedkoop aan de bestaande matrijs kunnen worden toegevoegd. Hierdoor is Impex voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en kan voorop blijven lopen in de markt.

Wilt u ook eens kijken naar de technische oplossingen die Breidenbach voor uw product kan bedenken? Neem dan eens contact op met een van onze engineers voor een vrijblijvende brainstorm sessie.

René de Beer

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!