cover
U bent hier:
Home > Referenties > UV bestendige hoeken

UV bestendige hoeken

Voor o.a. het Deense Icopal produceert Breidenbach afwerkhoeken voor PVC dakbanen. Deze hoeken worden ingezet om bijvoorbeeld hoeken of dakramen af te werken. De hoeken worden aan de PVC dakbanen aangelast.

Dakbanen worden in verschillende materialen/kwaliteiten geleverd, en onze hoeken moeten daarom ook in verschillende materialen worden geproduceerd. Kenmerkend is, dat deze producten jarenlang buiten in de zon gebruikt worden, en dat daarbij de flexibiliteit en dichtende werking niet mogen afnemen.

Breidenbach, als specialist op het gebied van zacht PVC, heeft in nauwe samenwerking met haar klant, de juiste grondstoffen laten bewerken, zodat ze én aansluiten op de verschillende dakbanen die de klant in het assortiment heeft, én goed te verwerken zijn als grondstoffen voor spuitgieten.

Daarnaast is het productietechnisch uitdagend, omdat het dunne producten zijn, met relatief lange vloeiwegen. Daarom zijn er verschillende aanspuitconcepten getest, en daaruit heeft Breidenbach de meest geschikte gekozen.

Daarnaast hebben wij varianten ontwikkeld uit TPO die zich laten verbinden met EPDM dakbanen. Hoewel dit eigenlijk niet mogelijk zou moeten zijn, is het ons gelukt na langdurige praktijktesten een optimaal materiaal en verwerkingsmethode te ontwikkelen.

Zoekt u ook producten die UV bestendig moeten zijn en een lange levensduur moeten hebben? Praat er eens over met onze materiaal specialisten.

René de Beer

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!