cover
U bent hier:
Home > Referenties > WC verbinders volgens EN 681-2

WC verbinders volgens EN 681-2

Voor Valsir SpA., een Italiaanse fabrikant van WC-spoelsystemen, heeft Breidenbach een spoelpijpverbinder ontwikkeld uit TPE, die voldoet aan de strenge normen voor dichtingen in afwatering, de EN681/2.

De klant had voorheen verbinders uit rubber, en wilde kosten besparen door de modernere productiemethoden van TPE in te zetten. De kwaliteitsafdeling stelde echter als eis aan de inkoop: als we iets nieuws ontwikkelen, dan willen we meteen aan de EN681/2 norm gaan voldoen, én de verbinders moesten ten minste 90.000 cycli gegarandeerd dicht zijn.

Bestaande contouren van de verbinder en beschikbare materialen voldeden niet aan de eisen van de QS-afdeling. Om aan de EN681/2 norm te voldoen, was vooral de compressieset van het materiaal doorslaggevend. Om echter ook 90.000 cycli te doorstaan, was dat niet voldoende.

Door een nieuw profiel aan de afdichtlippen te geven, konden we de lippen ondersteunen in de benodigde veerkracht. Samen met materiaalleveranciers, is er een nieuwe TPE variant ontwikkeld, die voldeed aan alle wensen. Tot slot is uit verschillende hardheden de optimale oplossing gekozen.

Na maandenlange duurtesten werden uiteindelijk onze producten vrijgegeven voor toepassing in alle Europese fabrieken van de Valsir groep.

Heeft u ook een uitdaging op dichtingsgebied? Neem eens contact op met een van onze dichtingsspecialisten en profiteer van onze ervaring.

René de Beer

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!