cover
U bent hier:
Home > Referenties > Zacht PVC huls voor wodka fles

Zacht PVC huls voor wodka fles

Voor de Groningse destilleerderij Hooghoudt een bijzonder product ontwikkeld: een zachte huls om een fles die de functie van etiket heeft gekregen. Het Amerikaanse merk Effen – imported from Holland – wordt in de fabriek van Hooghoudt gemaakt. Dit is een hoogwaardige wodka, die dankzij zijn bijzondere verpakking een groot succes is in hoge segment in Amerika.

Op voorspraak van een groot ontwikkelingsbureau kwam Hooghoudt terecht bij Breidenbach vanwege haar specialisme in zachte kunststoffen. De vraag was door middel van spuitgieten een huls te ontwikkelen, die voorheen in een dompelproces werd geproduceerd.

De uitdaging was om de glans en structuur van een product dat met een drukloos proces werd gemaakt te benaderen met spuitgieten. Daarnaast moest de huls bedrukt worden, waarbij de hechting van de opdruk om het materiaal een zeer kritisch aspect was.

Vanaf het eerste moment hebben wij een projectteam gevormd met vertegenwoordigers van materiaalleveranciers, inktleveranciers en een zeefdrukmachinebouwer.

Er is gekozen voor een gemodificeerde zacht PVC, omdat we daarmee de beste hechting konden bereiken. Door verschillende vulstoffen hebben we gewenste matte uitstraling weten te realiseren.

Breidenbach neemt in dit project zowel de productie van de huls als het bedrukken ervan voor haar rekening. Op deze manier worden de logistieke kosten beperkt en ontvangt de klant een kant-en-klaar product.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om hele mooie producten voor u te maken? Neem dan eens contact op met een van onze project managers.

René de Beer

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!