cover

Zoekt u een product dat
trillingen kan dempen?

U bent hier:
Home > Toepassingen > Dempen

Dempen

Zoekt u een product dat trillingen kan dempen? Een oplossing voor het voorkomen van geluidsoverdracht? Of trillingen als gevolg van vibraties?

 

TPE

Dempen betekent eigenlijk het omzetten van kinetische energie (bijvoorbeeld trillingen) in een andere vorm van energie. De dempende werking van thermoplastisch rubber kan verklaart worden door de inwendige demping. Als TPE wordt ingedrukt schuren de moleculen langs elkaar. Op deze manier worden de moleculen opgewarmd en wordt de kinetische energie dus omgezet in warmte.

Breidenbach kan door middel van zachte materialen een oplossing bieden voor dempende elementen. Afhankelijk van de toepassing en de omgevingsfactoren kiezen wij een geschikt materiaal. Denk hierbij aan factoren als temperatuur, elektriciteit en media.

 

De voordelen van TPE

TPE vervormt anders wanneer je het indrukt dan wanneer het terugschiet tot zijn normale vorm. Daarom kijken wij bij de materiaal opties vooral naar de compressieset en kruip als belangrijkste eigenschappen van een TPE.

Doordat TPE zich door middel van spuitgieten laat verwerken, kunnen wij u een grote vormvrijheid bieden. Daardoor kan er bijna altijd wel een dempende laag materiaal in een product worden ingewerkt. Onze experts kunnen hierbij het gehele design uit uw handen nemen.

Wilt u meer weten over TPE?

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Valsir SpA., een Italiaanse fabrikant van WC-spoelsystemen, heeft Breidenbach een spoelpijpverbinder ontwikkeld uit TPE, die voldoet aan de strenge normen voor dichtingen in afwatering, de EN681/2.“

Alle referenties