cover

Uw product isoleren?
Vraag naar onze materiaal specialist.

U bent hier:
Home > Toepassingen > Isoleren

Isoleren

Wilt u een product of installatie thermisch isoleren? Breidenbach is uw specialist op het gebied van isolatie.

 

Breidenbach biedt u materiaal dat stroom isoleert, maar ook oplossingen voor akoestische isolatie? Of zoekt u juist het tegenovergestelde, en moet een materiaal warmte of stroom juist overdragen? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Zo is Breidenbach als specialist in de verwerking van zachte materialen de uitgesproken keuze om deze uitdagingen mee aan te gaan. Wij verwerken bijvoorbeeld zachte kunststoffen, zoals thermoplastische elastomeren, die uitstekend als isolatoren kunnen worden ingezet.

 

Thermische isolatie

Om voor thermische isolatie het juiste materiaal te selecteren kijken wij onder andere naar de warmtegeleidingscoëfficiënt. Dit is een materiaalconstante die aangeeft hoe goed een materiaal geleidt. Hoe slechter een materiaal geleidt, hoe beter een materiaal isoleert. Daarbij geldt: hoe lager deze constante hoe beter het materiaal isoleert.

 

Elektrische isolatie

Bij stroom isolatie wordt gekeken naar de soortelijke weerstand van het materiaal. Deze wordt uitgedrukt in Ω·mm2/m. Zoekt u een product dat stroom of elektrostatische lading moet isoleren, dan zoeken wij een TPE met een zeer hoge resitiviteitswaarde.

Kortom, wilt u een rubber achtig materiaal, maar moet dit wel stroom geleiden, dan kunnen wij TPE’s vullen met geleidende partikels zoals grafiet of koper.

Zoek samen met onze specialisten naar de beste oplossing voor uw product.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Impex, een Nederlandse fabrikant van drinksystemen voor de pluimvee industrie, produceert Breidenbach buiskoppelingen uit zacht PVC.“

Alle referenties