cover

Specialist in het verwerken
van zachte kunststoffen.

U bent hier:
Home > TPE

TPE

Breidenbach is gespecialiseerd in het verwerken van zachte kunststoffen, zoals zacht PVC en thermoplastische elastomeren (TPE).

Thermoplastische elastomeren hebben de eigenschappen van elastomeren, maar laten zich spuitgieten als thermoplasten. Door verschillende elastomeren te combineren met verschillende thermoplasten ontstaan er talloze variaties met uiteenlopende eigenschappen. Zo maakt u gebruik van het beste van twee werelden.

Lees meer over de verschillende soorten TPE op onze materiaalpagina’s.

 

Rubber vervangen door TPE

Met meer dan 60 jaar ervaring en kennis van de juiste materialen weten wij precies hoe we producten van rubber vervangen door TPE. Lees hier verder.

 

2-Componenten spuitgieten

Bijzonder aan thermoplastische elastomeren is dat zij verbonden kunnen worden met andere thermoplasten. Zo kunnen wij twee materialen binnen één matrijs verbinden. Het proces verloopt volledig automatisch voor een optimale hechting.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees dan hier verder.

 

Meer met TPE

Er is steeds meer mogelijk met TPE dankzij onderzoek door materiaalfabrikanten. Zo zijn TPE’s tegenwoordig geschikt voor brandwerende toepassingen of zijn TPE’s elektrostatisch geleidend voor elektrotoepassingen.

Wilt u weten of TPE geschikt is voor uw speciale toepassing? Neem dan contact op met onze materiaaldeskundigen. Wij helpen u graag verder!

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Bopla, een Duitse fabrikant van standaard behuizingen voor de elektronica industrie, produceert Breidenbach stootbeschermers voor bijvoorbeeld industriële afstandsbedieningen. “

Alle referenties