cover

Wilt u graag meer weten over
het thema vlamdovendheid?

U bent hier:
Home > TPE > Mogelijkheden TPE > Brandwerend

Brandwerend

Bent u op zoek naar een dichting of zacht component, maar zijn er eisen gesteld aan de brandeigenschappen? Bijvoorbeeld in elektronische toepassingen of bouwproducten?

 

Vlamdovende TPE’s

Thermoplastische Elastomeren (TPE’s) kunnen ook worden ingezet in toepassingen waarbij een vlamdovende werking wordt vereist. Er zijn diverse TPE types beschikbaar die voldoen aan de V0 eisen of beschikken over een UL certificering.

Vlamdovende TPE’s zijn ook halogeenvrij verkrijgbaar. Het voordeel hiervan is dat rookontwikkeling in geval van brand enorm beperkt wordt. Halogeenvrij materiaal is een eis voor veel openbare ruimtes of openbare transportmiddelen.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van TPE voor uw oplossing, en wilt u graag meer weten over het thema ‘vlamdovendheid’, neem dan contact op met onze materiaalspecialisten.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor o.a. het Deense Icopal produceert Breidenbach afwerkhoeken voor PVC dakbanen. Deze hoeken worden ingezet om bijvoorbeeld hoeken of dakramen af te werken. De hoeken worden aan de PVC dakbanen aangelast.“

Alle referenties