cover

Op zoek naar een materiaal
dat isolerend of geleidend is?

U bent hier:
Home > TPE > Mogelijkheden TPE > Isolerend

Isolerend

Van huis uit zijn de rubberachtige TPE’s een goede isolator en worden veelvuldig ingezet voor elektro toepassingen. Het is echter ook mogelijk TPE’s door middel van geleidende vulstoffen elektrostatisch geleidend te maken.


Zoekt u een zacht materiaal en zijn isolerende eigenschappen een belangrijk criterium?

TPE’s zijn samenstellingen van thermoplasten en elastomeren. Afhankelijk van de combinatie van deze materialen en de precieze samenstellingen lopen de diëlektrische waarden van een TPE sterk uiteen. Materialen met ongekend goede isolerende eigenschappen zijn zachte PVC’s. Afhankelijk van het type, kan hier een diëlektrische waarde van ca. 11 kV/mm worden bereikt.


Zoekt u een materiaal dat juist elektrisch geleidend is?

Door TPE’s te vullen met geleidende vulstoffen, kunnen geleidende eigenschappen worden gecreëerd. Afhankelijk van de hoeveelheid vulstoffen en het doel, kunnen meerdere effecten worden gerealiseerd:

  • Wanneer het materiaal zwak elektrisch geleidend wordt gemaakt, heeft dit tot effect dat statische oplading van het product wordt voorkomen. Dit kan eenvoudig door het toevoegen van een anti-statische batch, of door het aanpassen van de compound.
  • Wanneer het materiaal volledig elektrisch geleidend moet zijn met een lage weerstand, worden er veel geleidende vulstoffen toegevoegd. Dit zijn veelal vezels van carbon of roetdeeltjes. In bijzondere gevallen wordt ook wel kopervezels in het materiaal gecompoundeerd.
  • Wanneer isolatie of geleiding een thema is voor uw toepassing is het belangrijk vroegtijdig contact met ons op te nemen. Wij kunnen u begeleiden bij de selectie van het materiaal, maar ook bij andere belangrijke designbeslissingen die van invloed zijn op de diëlektrische eigenschappen.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor de firma R+W, een marktleider op het gebied van aandrijfelementen voor elektromotoren, produceert Breidenbach koppelingssterren uit TPU in uiteenlopende groottes. Deze producten worden gebruikt als dempelementen tussen verschillende koppelingen.“

Alle referenties