cover

2-Componenten spuitgieten kan
verschillende doelen hebben.

U bent hier:
Home > TPE > Mogelijkheden TPE > Meercomponenten

Meercomponenten

Thermoplastische Elastomeren (TPE) hebben het voordeel dat ze binnen één productiegang direct verbonden kunnen worden met andere kunststoffen. Hierbij wordt dan meestal een hard/zacht verbinding gemaakt.

Breidenbach heeft al jarenlange ervaring in het verbinden van meerdere materialen binnen een product. 2-Componenten spuitgieten kan verschillende doelen hebben:

 

Montage

Door twee componenten spuitgiettechnisch te verbinden kan een montage handeling bespaard worden. Hierdoor valt een productiestap weg, en wordt geld bespaard.

 

Informatie

Door een tweede kleur te gebruiken bij spuitgieten, kunnen teksten of tekens worden aangebracht. Deze informatie kan direct in een product worden aangebracht, zonder dat daarvoor bijvoorbeeld extra handelingen zoals een bedrukking nodig is.

 

Afdichten

Een extra component kan een afdichting vormen tussen andere delen. Door deze component meteen mee te spuiten, kan een extra dichting bespaard worden. Ook is de verbinding tussen de zachte en de harde component helemaal water- en luchtdicht. Hierdoor is de kans op lekkage al duidelijk minder geworden.

 

Haptiek / Ergonomie

Door middel van meer componenten spuitgieten kan een soft-grip of een rubberachtige uitstraling aan een product worden gecreëerd. Hierdoor kan een meerwaarde aan producten worden meegegeven. Door afwisseling in kleuren, kunnen ook gepersonaliseerde productvarianten gemaakt worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Breidenbach biedt op 2-componenten gebied? Vraag het een van onze specialisten en zie wat wij voor uw product kunnen betekenen.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Bopla, een Duitse fabrikant van standaard behuizingen voor de elektronica industrie, produceert Breidenbach stootbeschermers voor bijvoorbeeld industriële afstandsbedieningen. “

Alle referenties