cover

Uw product in aanraking
met zuren, logen of oliën?

U bent hier:
Home > TPE > Eigenschappen TPE > Chemische bestendigheid

Chemische bestendigheid

Komt uw product in aanraking met agressieve media zoals zuren, logen of oliën? Moet uw product bestendig zijn tegen deze omstandigheden? Dan is de keuze van materiaal zeer belangrijk.

Thermoplastische elastomeren (TPE) zijn opgebouwd uit een polymeer en een elastomeer. Afhankelijk van de gekozen componenten hebben TPE’s geheel verschillende bestendigheden tegen chemische middelen.

Hoewel de concentratie en de exposure veel bepalend zijn, moet in de basis een geschikte TPE soort worden geselecteerd om problemen te voorkomen.

 

UV-bestendigheid

Een ander veelvoorkomend vereiste is UV-bestendigheid. Diverse TPE soorten zijn UV-bestendig. Afhankelijk van de toepassing kunnen aan materialen nog UV stabilisatoren worden toegevoegd, zodat deze bestendigheid nog wordt geoptimaliseerd.

Vraag onze materiaal specialisten voor ondersteuning bij het selecteren van de juiste materialen en wij nemen uw uitdagingen uit uw handen.

Referenties

“Voor Bopla, een Duitse fabrikant van standaard behuizingen voor de elektronica industrie, produceert Breidenbach stootbeschermers voor bijvoorbeeld industriële afstandsbedieningen. “

Alle referenties