cover

Laat ons de juiste TPE selecteren
en maak gebruik van onze ervaring.

U bent hier:
Home > TPE > Eigenschappen TPE > Compressie set en kruip

Compressie set en kruip

Compressie set beschrijft de mate waarin een materiaal permanent vervormd is, nadat het een bepaalde periode samengedrukt is en daarna weer los is gelaten.

Compressie set is vooral een belangrijke waarde voor (semi-) dynamische dichtingen. Wanneer een dichting niet voldoende in zijn normale toestand terugkeert, nadat die samengedrukt is geweest, wordt de dichtende werking negatief beïnvloed.

Compressie set van thermoplastische elastomeren kan bij verschillende temperaturen grote verschillen tonen. Dat hangt sterk af van de temperatuurbestendigheid van de thermoplastische component in het TPE.

 

Kruip

Kruip is de permanente vervorming die optreedt wanneer een materiaal onder spanning komt te staan. Dit verschilt van compressie set, omdat kruip ook in een stabiele toestand plaats kan vinden.

Vooral bij statische dichtingen is kruip belangrijk. Hierbij wordt er op een dichting constante druk uitgeoefend om iets af te dichten. Deze dichtende werking komt in gevaar, wanneer het materiaal permanent vervormt. Daardoor wordt steeds minder tegendruk gegeven.

Bent u op zoek naar een product waarbij de compressie set van het materiaal belangrijk is? Twijfelt u of TPE’s de juiste eigenschappen bezitten voor uw toepassing? Laat ons dan uw product beoordelen. Naast de juiste materiaalkeuze kunnen wij soms door kleine aanpassingen in het design ook grote verbeteringen bereiken.

Binnen de verschillende TPE types bestaan zeer grote verschillen op het gebied van compressie set en kruip. Laat ons daarom de juiste TPE voor uw toepassing kiezen, en maak gebruik van onze ervaring.

Referenties

“Voor Bopla, een Duitse fabrikant van standaard behuizingen voor de elektronica industrie, produceert Breidenbach stootbeschermers voor bijvoorbeeld industriële afstandsbedieningen. “

Alle referenties