cover
U bent hier:
Home > TPE > Voordelen TPE

Voordelen TPE

Breidenbach is gespecialiseerd in het verwerken van zachte kunststoffen, zoals zacht PVC en thermoplastische elastomeren (TPE). Thermoplastische Elastomeren hebben de kenmerkende eigenschappen van elastomeren, maar laten zich spuitgieten als thermoplasten. Zo maakt u gebruik van het beste van twee werelden. Door verschillende elastomeren te combineren met verschillende thermoplasten ontstaan er talloze variaties met uiteenlopende eigenschappen.

Lees meer over TPE en de vele verschillende varianten op onze materiaalpagina’s.

 

Rubber vervangen door TPE

Met de juiste kennis van materialen kunnen wij producten van rubber vervangen door TPE. Meer weten? Lees het hier hier.

 

Twee componenten spuitgieten

Het bijzondere aan thermoplastische elastomeren? Wij kunnen twee materialen binnen één matrijs laten verbinden met andere thermoplasten. Hierdoor verloopt het hechtingsproces volledig automatisch voor een optimaal resultaat. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees dan hier verder.

 

Meer met TPE

De grenzen van de mogelijkheden van TPE worden dankzij onderzoek door materiaalfabrikanten steeds verder verlegd. Zo zijn TPE geschikt voor brandwerende toepassingen of voor elektrotoepassingen.

Heeft u een speciale toepassing en wilt u weten of TPE daarvoor geschikt is? Vraag het een van onze materiaaldeskundigen. Wij helpen u graag verder!

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Impex, een Nederlandse fabrikant van drinksystemen voor de pluimvee industrie, produceert Breidenbach buiskoppelingen uit zacht PVC.“

Alle referenties