cover

Er is meer mogelijk met TPE
dan u wellicht denkt.

U bent hier:
Home > TPE > Voordelen TPE > Rubber vs TPE

Rubber vs TPE

Thermoplastische Elastomeren kunnen vaak gebruikt worden in plaats van gewone elastomeren. Het gebruik van TPE biedt ook veel voordelen. Daarom stellen wij: tenzij het echt niet anders kan, is het altijd goed om thermoplastische rubbers te gebruiken in plaats van traditionele rubbers of silicone.

 

Waarom?

TPE’s worden door middel van spuitgieten verwerkt. Hierbij zijn korte cyclustijden mogelijk en is deze productiemethode veel efficiënter dan bij elastomeren. Ook zijn TPE’s thermoplastisch, wat inhoudt dat de materialen recyclebaar zijn. Zo kunnen tijdens de productie ontstane afvallen meteen weer in het proces worden toegevoegd, zodat er geen afval ontstaat.
Door deze procesvoordelen is het bijna altijd mogelijk kostenbesparingen te realiseren.

Er is meer mogelijk met TPE dan u wellicht denkt. Om alle voordelen van TPE’s te kunnen benutten, is het belangrijk dat er zo vroeg mogelijk in het ontwerp proces naar de materiaalkeuze wordt gekeken.

Wilt u meer weten? Vraag het een van onze experts.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor de firma R+W, een marktleider op het gebied van aandrijfelementen voor elektromotoren, produceert Breidenbach koppelingssterren uit TPU in uiteenlopende groottes. Deze producten worden gebruikt als dempelementen tussen verschillende koppelingen.“

Alle referenties