Matrijzenbouw

Breidenbach beschikt over een innovatieve, interne constructieafdeling en tevens over een volwaardige matrijzenbouw. Dit betekent dat uw project snel en efficiënt kan worden gerealiseerd. Onderhoud en kleine reparaties kunnen snel binnenshuis worden uitgevoerd en besparen onnodige wachttijden.

Spuitgietmatrijzen

Onze afdeling matrijzenbouw heeft veel ervaring met de productie van spuitgietmatrijzen voor zachte kunststofonderdelen. Matrijzen voor 2-componenten spuitgieten worden ook bij Breidenbach in Duitsland gemaakt.

Voor materialen zoals TPE of zacht PVC is het matrijsconcept niet hetzelfde als voor technische kunststoffen. Wij zijn ervaren in beide vakgebieden. Als een matrijs niet goed is ontworpen voor zachte kunststoffen, kunnen zich tijdens de productie allerlei onverwachte neveneffecten voordoen. Deze kunnen leiden tot storingen waardoor de productie niet of slechts zeer inefficiënt kan worden voortgezet.

Wij garanderen een efficiënte productie en kunnen de levensduur van uw matrijs optimaliseren. Voor sommige materialen, zoals zacht PVC of vezelgevulde materialen, gebruiken wij hoogwaardiger staal om te voorkomen dat de oppervlakte van de spuitgietmatrijs wordt aantast. Dit verlengt de levensduur van de matrijs en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het product op een constant hoog niveau blijft.

Meervoudige matrijzen

De productie van zachte producten in meervoudige matrijzen brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen en bouwen van matrijzen met 8, 16 of 32 caviteiten.

Laat ons berekenen of een meervoudige matrijs zinvol is voor uw project en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Stammatrijzen

U heeft een product, maar investeren in een eigen matrijs is een drempel? Door middel van intelligente matrijsconcepten proberen wij dan ook voor u als klant kosten te besparen.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld eenvoudige producten zoals kleine dichtingen in een moedermatrijs integreren. In dit geval is het niet nodig te investeren in een volledig nieuwe matrijs. U koopt dan alleen de vormplaten en kunt tot 75% besparen.

Voor vlakke pakkingen (tot ca. Ø60mm) hebben wij een zeer innovatief concept ontwikkeld waarbij wij zelfs 32-cavity stamvormen kunnen gebruiken. Zo profiteert u niet alleen van een lage investering, maar ook van uiterst aantrekkelijke productprijzen!

Het onmogelijke mogelijk maken

In de afgelopen decennia heeft Breidenbach vele innovatieve matrijsconcepten ontwikkeld, waarbij schijnbaar ‘onmogelijke producten’ samen met de klant zijn gerealiseerd.

Holle producten zoals balgen en speelgoedbanden kunnen volautomatisch worden ontvormd, waardoor grote aantallen producten kunnen worden aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen.

Als u uw product als een uitdaging beschouwt, is het de moeite waard contact met ons op te nemen. Laat u door ons overtuigen van de verschillende mogelijkheden. Of vraag ons naar referentieproducten die wij op dit gebied reeds hebben gerealiseerd.

Productiecapaciteiten

 • 50 T verticale machine
 • 2K spuitgieten
 • Hoogwaardige kunststoffen
 • 20 – 650 T sluitkracht
 • 0,5 – 1500 gr. schotgewicht

Waarom De Beer Breidenbach?

 • Snelheid en flexibiliteit door eigen ontwikkeling
  en interne matrijsbouw
 • Expertise in onder andere bioplastics en engineering plastics
 • Grote capaciteit door meer dan 60 spuitgietmachines in 24-uurs productie op 2 locaties
 • IATF 16949 gecertificeerd (automotive)
 • Assemblage en verwerking onder één dak
  onder één dak, inclusief bedrukken en verpakken

Neem contact op met uw specialist

Davis Ritzerfeld
Accountmanager OEM De Beer Breidenbach
+49(0)2173 – 84840-23
www.debeer-breidenbach.de

Contact