Over De Beer Breidenbach

De Beer Breidenbach is een spuitgietbedrijf dat volledig gespecialiseerd is in het verwerken van zachte kunststoffen, zoals thermoplastische elastomeren (TPE) en zacht PVC.

De fabriek voor zachte kunststoffen

Wij produceren 24 uur per dag op 40 machines voor een breed scala van industrieën, zoals de afdichtingsindustrie, de sanitairindustrie, de speelgoedindustrie en de automobielindustrie.

Wij verwerken jaarlijks meer dan 1.000.000 kilo zachte materialen en zijn daarmee een van de grootste TPE-verwerkende spuitgietbedrijven in Europa. Wij gebruiken ongeveer 350 verschillende soorten materiaal, die variëren in hardheid, chemische weerstand, temperatuurbestendigheid en flexibiliteit.

Geschiedenis

1951 - Oprichting

In 1951 begon Friedrich Wilhelm Breidenbach in Gelnhausen een kleine werkplaats waar matrijzen werden gemaakt voor de plaatselijke rubberindustrie.

1960 - Zacht PVC

Toen zacht PVC in de jaren zestig opkwam als alternatief voor rubber, begon F.W. Breidenbach zacht PVC te verwerken op zogenaamde Remaker machines, de voorlopers van de moderne spuitgietmachines.

1980 - Zachte kunststofproducten

In de jaren tachtig en negentig ontwikkelde Breidenbach zich onder leiding van tweede generatie eigenaar Wolfgang Breidenbach meer en meer tot producent en specialist van zachte kunststofproducten. Samen met de grootste klant in die tijd, de speelgoedfabrikant Playmobil, werden veel innovatieve technieken ontwikkeld, bijvoorbeeld voor de productie van holle banden. PVC werd steeds meer vervangen door thermoplastische elastomeren (TPE).

1990 - Sanitairbranche

In de jaren negentig bleef Breidenbach zich ontwikkelen en verwierf het een prominente positie in de sanitairbranche. Vooral voor WC-spoelsystemen en afvoeren zijn afdichtingen en verbindingsstukken van TPE een belangrijk onderdeel geworden.

2000 - Speelgoedindustrie

In de jaren ’00 nam het belang van de speelgoedindustrie verder af en ontwikkelde Breidenbach zich breder, in meer verschillende bedrijfstakken en technologieën. Zo werd onder meer 2-componenten spuitgieten geïntroduceerd.

2006 - De Beer Group

Op 1 januari 2006 werd F.W. Breidenbach overgenomen door de Nederlandse De Beer Groep: een bestaande klant uit de sanitairbranche.

In het nabijgelegen industriegebied Birkenhain werd een tweede locatie betrokken voor verdere groei. Hier werden de afdeling matrijzenbouw en het magazijn ondergebracht.

2010 - TPE

Sinds de jaren ’10 heeft Breidenbach zich meer en meer ontwikkeld tot een expert op het gebied van de verwerking van TPE. De missie is om de grenzen van wat mogelijk is met zachte kunststoffen te verleggen. Als gevolg daarvan is de productportefeuille steeds hoogwaardiger en geavanceerder geworden.

2020 - De Beer Breidenbach GmbH & Co. KG

In 2020 werd de naam gewijzigd in De Beer Breidenbach GmbH, wat de band met de moedermaatschappij en de andere bedrijven van de De Beer Group nog sterker tot uitdrukking brengt.

2021 - Nieuwbouw De Beer Breidenbach

In 2021 en 2022 bouwt De Beer Breidenbach een op de toekomst gerichte fabriek op een nabijgelegen perceel van 23.000 m2. Hierdoor zal een kenniscentrum ontstaan voor de ontwikkeling en productie van kunststofspuitgietproducten.