Zachte Kunststoffen

De grenzen van zachte kunststoffen verleggen is Breidenbachs missie. Dit begint met het hebben van een idee van waar deze grenzen eigenlijk liggen. Nu al is er veel meer mogelijk dan de meeste klanten beseffen!

Materialen

Mogelijkheden TPE

Wij produceren producten van TPE door middel van het spuitgietproces. Dankzij onze verschillende fabricagemogelijkheden kunnen wij een flexibele reeks vormen produceren.

Dankzij de flexibele eigenschappen van TPE kunnen wij ook holle producten produceren die niet mogelijk zouden zijn met conventionele spuitgiettechnologie.

In de afgelopen decennia hebben wij vele innovatieve matrijsconcepten ontwikkeld. Daarom zijn wij, als geen andere producent, in staat het schijnbaar technisch onmogelijke te realiseren. Dus voordat u zich laat beperken in uw beslissing, vraag ons naar de productiemogelijkheden.

Meercomponenten Spuitgiettechniek

Thermoplastische elastomeren (TPE) hebben het voordeel dat zij tijdens een productieproces aan andere kunststoffen kunnen worden gehecht. In de meeste gevallen is dit een hard-zachte binding.

2K spuitgieten

Dichtingstechniek

U wilt een afdichting voor uw product realiseren, maar het is u niet duidelijk of zachte kunststoffen hiervoor een optie zijn? Twijfelt u of de temperatuurbestendigheid gegarandeerd is? Komt uw dichting in contact met bepaalde chemicaliën of voedingsmiddelen?

Wij kunnen u helpen de juiste oplossing te vinden.

Wij houden niet alleen rekening met de keuze van het materiaal, maar ook met de geometrie van de afdichting. Het is uiterst belangrijk met deze elementen rekening te houden bij de ontwikkeling van een dichting, omdat u in dit stadium nog alle vrijheid hebt om de beste oplossing voor uw product te ontwerpen.

Dichtingstechniek

 

Toepassingen van zachte kunststoffen

Zachte kunststoffen worden onder meer gebruikt wanneer de volgende eigenschappen vereist zijn:

Demping

Dempen betekent in feite het omzetten van kinetische energie (b.v. trillingen) in een andere vorm van energie. Het dempende effect van thermoplastisch rubber wordt bereikt door interne demping. Wanneer TPE wordt samengedrukt, wrijven de moleculen tegen elkaar. Op die manier worden de moleculen verhit en wordt de kinetische energie omgezet in warmte.

Lees meer

Isolerend of geleidend

Wilt u een product of installatie thermisch isoleren? Bent u op zoek naar een materiaal dat stroom isoleert? Of bent u op zoek naar een geluidsisolerende oplossing?

Lees meer

Soft-Grip

Bent u op zoek naar een zachte greep voor uw product? Of wil je het handgevoel verbeteren? Dan zijn thermoplastische elastomeren precies het juiste materiaal.

Lees meer

Stootbescherming

Wilt u uw product beschermen tegen stoten, vallen of krassen? Kan een zacht plastic je daar misschien mee helpen?

Lees meer