Isolerend of geleidend

Wilt u een product of installatie thermisch isoleren? Bent u op zoek naar een materiaal dat stroom isoleert? Of bent u op zoek naar een geluidsisolerende oplossing?

Misschien hebt u precies het tegenovergestelde nodig en moet het materiaal warmte of stroom goed overbrengen?

Als specialist in de verwerking van zachte kunststoffen is Breidenbach de ideale ontwikkelingspartner voor uitdagingen als deze. Wij verwerken zachte kunststoffen, zoals thermoplastische elastomeren, die uitstekend kunnen worden gebruikt als isolatoren.

Thermische Isolatie

Bij de keuze van thermisch isolerende materialen letten wij op de warmtegeleidingscoëfficiënt. Dit is een materiaalconstante die aangeeft hoe goed een materiaal geleidt. Hoe slechter de waarden zijn, hoe beter een materiaal isoleert. Het volgende geldt: hoe lager de constante, hoe geschikter het materiaal.

Elektrische Isolatie

Voor stroomisolatie wordt gekozen op basis van de weerstand van het materiaal van hetzelfde type (weerstandsvermogen). Deze wordt gespecificeerd in Ω-mm2. Als u op zoek bent naar een product dat stroom of elektrostatische ladingen moet isoleren, dan zoeken wij het TPE met extreem hoge dilectrische sterkte.

Je wilt rubberachtig materiaal, maar het moet geleidend zijn? Dan bieden wij u een TPE aan gevuld met grafiet, roestvrijstalen vezels of koperdeeltjes.