cover

TPO:
Thermoplastisch Polyolefine

U bent hier:

TPO

TPO (Thermoplastisch Polyolefine) is een blend van een polyolefine gebaseerde kunststof (veelal PP) en een elastomeer zoals bijvoorbeeld EPDM. In tegenstelling tot TPV is bij TPO de elastomeer niet of slechts deels gecrosslinked.

TPO’s zijn mengsels van een polymeren. Afhankelijk van de samenstelling kunnen TPO’s zowel hard als zacht gemaakt worden. Harde TPO’s, waarbij PP en talk zo’n 75% van de samenstelling bepaalt, worden vaak als impact-versterkte kunststoffen gebruikt.

Zachte TPO’s hebben een duidelijk hoger elastomeer aandeel, tot wel 70%. Voordeel van TPO’s ten opzichte van andere thermoplastische elastomeren is dat TPO gemiddeld duidelijk goedkoper is. Zachte TPO’s worden onder andere als dakbedekking gebruikt en zijn goed UV bestendig.

 

Typische eigenschappen van TPO

  • Temperatuur inzet bereik: -55°C tot +115°C
  • Hardheid: 55 Shore A tot 70 Shore D
  • Bestendigheid tegen olie: matig
  • Bestendigheid tegen zuren: goed
  • Stabiliteit tegen basen: zeer goed
  • Bestendigheid tegen veroudering (ozon): goed

Bent u op zoek naar een materiaal dat sterke impact weerstaat? Of bent op zoek naar goede combinatie van flexibel materiaal tegen een gunstige prijs? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van TPO voor uw toepassing.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Bopla, een Duitse fabrikant van standaard behuizingen voor de elektronica industrie, produceert Breidenbach stootbeschermers voor bijvoorbeeld industriële afstandsbedieningen. “

Alle referenties