Materialen

Er zijn talloze zachte thermoplasten op de markt en hun toepassingsmogelijkheden lijken eindeloos.

Op onze website beschrijven wij de zes belangrijkste basistypes van thermoplastische elastomeren plus zacht PVC die wij gebruiken.

TPO

TPO (Thermoplastische Polyolefinen) is een mengsel van een op polyolefine gebaseerde kunststof (meestal PP) en een elastomeer zoals EPDM. In tegenstelling tot TPV is TPO niet of slechts gedeeltelijk gecrosslinkt.

TPO’s zijn polymeermengsels. Afhankelijk van de samenstelling kan TPO hard of zacht worden gemaakt. Harde TPO, waarvan PP en talc ongeveer 75% van de samenstelling uitmaken, worden vaak gebruikt als impactversterkte kunststoffen.

Zacht TPO heeft een veel hoger elastomeergehalte, soms tot 70%. Het voordeel ten opzichte van andere thermoplastische elastomeren is dat TPO gemiddeld veel goedkoper is. Zacht TPO wordt onder meer gebruikt als dakbedekking, omdat het een goede UV-bestendigheid heeft.

Typische eigenschappen van TPO zijn:

  • Temperatuur toepassingsbereik: -55°C tot +115°C
  • Hardheid: 55 Shore A tot 70 Shore D
  • Bestendigheid tegen oliën: matig
  • Bestendigheid tegen zuren: goed
  • Bestendigheid tegen basen: zeer goed
  • Bestendigheid tegen veroudering (ozon): goed

TPO voor uw bedrijf?

Bent u op zoek naar een materiaal met een sterke slagvastheid? Of bent u op zoek naar een combinatie van flexibel materiaal en een gunstige prijs? Neem contact met ons op en vraag ons naar de mogelijkheden van TPO voor uw toepassing.

Contact