Materialen

Er zijn talloze zachte thermoplasten op de markt en hun toepassingsmogelijkheden lijken eindeloos.

Op onze website beschrijven wij de zes belangrijkste basistypes van thermoplastische elastomeren plus zacht PVC die wij gebruiken.

TPS

TPS (styreenblokcopolymeer) is het meest voorkomende thermoplastische elastomeer. Wanneer mensen het over TPE hebben, bedoelen zij gewoonlijk een styreenblokcopolymeer op basis van SBS of SEBS. TPS is een veelzijdig materiaal dat in een groot aantal kwaliteiten en varianten wordt geproduceerd.

Niet-gehydrogeneerde TPS zijn meestal de goedkoopste TPE-kwaliteiten, die wij gebruiken voor kostengerichte toepassingen zoals laddervoeten, trillingsdempers of eenvoudige statische afdichtingen.

Gehydrogeneerde TPS vormen kwantitatief de grootste groep van thermoplastische elastomeren. Deze TPS-varianten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en kunnen in vele toepassingen worden gebruikt.

Breidenbach verwerkt honderden tonnen TPS per jaar, in vele vormen en kwaliteiten. Voornamelijk in de afdichtingsindustrie, maar ook voor soft grip producten en toepassingen die blootgesteld worden aan Uv-licht.

Typische eigenschappen van TPS zijn:

  • Temperatuur toepassingsbereik: -60°C tot +100°C
  • Hardheid: 10 Shore A tot 70 Shore D
  • Bestendigheid tegen oliën: matig
  • Bestendigheid tegen zuren: goed
  • Bestendigheid tegen basen: goed
  • Bestendigheid tegen veroudering (ozon): goed

TPS voor uw bedrijf?

TPS-materialen kunnen aan specifieke eigenschappen worden aangepast. Vraag onze materiaalspecialisten om advies voor uw project.

Contact