cover

TPV:
Thermoplastisch Polyolefine gevulcaniseerd

U bent hier:

TPV

TPV (Thermoplastisch Polyolefine gevulcaniseerd) is een blend van een polyolefine gebaseerde kunststof (veelal PP) en een elastomeer zoals bijvoorbeeld EPDM. In tegenstelling tot TPO is bij TPV de elastomeer gecrosslinked ofwel gevulkaniseerd.

Door de vulkanisatie van de elastomeren in TPV komen de mechanische eigenschappen van TPV het meest in de buurt van traditionele rubbers. Dit komt voornamelijk tot uitdrukking in de zeer goede compressie eigenschappen. TPV is ook bovengemiddeld temperatuurbestendig.

Daarmee is TPV bij uitstek geschikt voor statische en semi-dynamische dichtingen, waarbij een lage compressieset benodigd wordt en waar SEBS gebaseerde TPS’s qua temperatuur niet meer voldoen.

 

Typische eigenschappen van TPV

  • Temperatuur inzet bereik: -50°C tot +145°C
  • Hardheid: 35 Shore A tot 50 Shore D
  • Bestendigheid tegen olie: redelijk
  • Bestendigheid tegen zuren: zeer goed
  • Stabiliteit tegen basen: zeer goed
  • Bestendigheid tegen veroudering (ozon): zeer goed

Bent u op zoek naar een TPE met goede mechanische eigenschappen, temperatuurbestendigheid en de mogelijkheid in 2-componenten spuitgieten te verwerken? Laat ons u dan de mogelijkheden van TPV tonen. Vraag ons naar referentieprojecten en neem contact op met onze artikelspecialisten.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor de Groningse destilleerderij Hooghoudt een bijzonder product ontwikkeld: een zachte huls om een fles die de functie van etiket heeft gekregen.“

Alle referenties