Materialen

Er zijn talloze zachte thermoplasten op de markt en hun toepassingsmogelijkheden lijken eindeloos.

Op onze website beschrijven wij de zes belangrijkste basistypes van thermoplastische elastomeren plus zacht PVC die wij gebruiken.

TPV

TPV (Thermoplastisch Polyolefine Vulcanisaat) is een mengsel van een op polyolefine gebaseerde kunststof (meestal PP) en een elastomeer zoals EPDM. In tegenstelling tot TPO is het elastomeer in TPV gecrosslinkt of gevulkaniseerd.

Door elastomeren tot TPV te vulkaniseren, komt TPV qua mechanische eigenschappen het dichtst in de buurt van traditioneel rubber. Dit komt vooral tot uiting in de zeer goede compressie-eigenschappen. Bovendien heeft TPV een bovengemiddelde temperatuurbestendigheid.

Hierdoor is TPV ideaal voor statische en semi-statische afdichtingen waar een lage compressieset vereist is en TPS niet meer aan de temperatuureigenschappen voldoet.

Typische eigenschappen van TPV zijn:

  • Temperatuur toepassingsbereik: -50°C tot +155°C
  • Hardheid: 35 Shore A tot 50 Shore D
  • Bestendigheid tegen oliën: redelijk
  • Bestendigheid tegen zuren: zeer goed
  • Bestendigheid tegen basen: zeer goed
  • Bestendigheid tegen veroudering (ozon): zeer goed

TPV voor uw bedrijf?

Hebt u een TPE nodig met goede mechanische eigenschappen, hittebestendigheid en de mogelijkheid om ze te verwerken in 2-componenten spuitgiettechnologie? Geef ons de gelegenheid om TPV aan u voor te stellen. Vraag naar onze referentie projecten en neem contact op met onze artikelspecialisten.

Contact