Materialen

Er zijn talloze zachte thermoplasten op de markt en hun toepassingsmogelijkheden lijken eindeloos.

Op onze website beschrijven wij de zes belangrijkste basistypes van thermoplastische elastomeren plus zacht PVC die wij gebruiken.

Zacht – PVC

Zacht PVC (polyvinylchloride) is een zeer traditierijk materiaal dat zijn oorsprong vindt in de jaren 1930. Zacht PVC heeft uitzonderlijke eigenschappen en een perfecte prijs/prestatieverhouding.

Bent u op zoek naar een betaalbaar materiaal met goede optische eigenschappen, chemische weerstand en hoge slijtvastheid? Dan zou zacht PVC een goede optie kunnen zijn voor uw product.

PVC heeft zeer goede isolerende eigenschappen en is vlamvertragend, waardoor het een populair materiaal is in de elektronica-industrie. Zacht PVC kan ook op grote schaal worden gebruikt als afdichtingsmateriaal vanwege zijn goede chemische en UV-bestendigheid.

Bovendien kan zacht PVC uitstekend worden gelijmd en bedrukt, waardoor het in dit opzicht duidelijke voordelen biedt ten opzichte van thermoplastische elastomeren.

Een groot nadeel van zacht PVC is zijn slechte reputatie. In het verleden bevatte zacht PVC ftalaten als weekmakers, die schadelijk waren voor de gezondheid. Hoewel deze stoffen in sommige delen van de wereld nog steeds worden gebruikt, werken wij alleen met fataalvrije materialen die in Europa zijn vervaardigd. Het feit dat veel van de door ons gebruikte zachte PVC-soorten zijn goedgekeurd voor gebruik in speelgoed, bewijst dat PVC ook vandaag nog een populair materiaal is.

Typische eigenschappen van zacht-PVC zijn:

  • Temperatuur toepassingsbereik: -40°C tot +90°C
  • Hardheid: 35 Shore A tot 70 Shore D
  • Bestendigheid tegen oliën: goed
  • Bestendigheid tegen zuren: goed
  • Bestendigheid tegen basen: redelijk
  • Bestendigheid tegen veroudering (ozon): zeer goed

W-PVC voor jouw toepassing?

Wilt u meer weten over de eigenschappen van zacht PVC en de toepassingen? Neem contact op met onze materiaalexperts en laat u door ons adviseren.

Contact