cover

Zacht PVC:
Polyvinylchlorid

U bent hier:
Home > Materialen > Zacht PVC

Zacht PVC

Zacht PVC (Polyvinylchlorid) is een zeer traditioneel materiaal, dat zijn oorsprong vindt in de jaren ’30 van de vorige eeuw vindt. Zacht PVC is een materiaal met bijzondere eigenschappen, en heeft een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.

Zoekt u een voordelig materiaal met mooie optische eigenschappen, chemische bestendigheid en een hoge slijtvastheid? Dan zou zacht PVC een zeer goede optie zijn voor uw product.

PVC heeft zeer goede isolerende eigenschappen en kan zwaar ontvlambaar worden gemaakt, waardoor het in de elektronica industrie veelvuldig wordt ingezet. Ook als dichtingsmateriaal kan het goed worden ingezet, dankzij goede chemische- en UV-bestendigheid.

Daarnaast laat zacht PVC zich uitstekend lijmen en bedrukken, waarbij het op dit vlak duidelijke voordelen ten opzichte van thermoplastische elastomeren biedt.

Nadeel van zacht PVC is haar slechte reputatie. Vroeger bevatte zacht PVC weekmakers op basis van Phthalaten, die schadelijk waren voor de gezondheid. Hoewel in sommige delen van de wereld deze stoffen nog steeds worden gebruikt, werken wij uitsluitend met phthalat vrije materialen die in Europa worden geproduceerd. Het feit dat de meeste door ons gebruikte zacht PVC’s zijn goedgekeurd voor gebruik in speelgoed, geeft aan dat zacht PVC ook in de huidige tijd een veelgevraagd materiaal is.

 

Typische eigenschappen van zacht PVC

  • Temperatuur inzet bereik: -40°C tot +90°C
  • Hardheid: 35 Shore A tot 70 Shore D
  • Bestendigheid tegen olie: goed
  • Bestendigheid tegen zuren: goed
  • Stabiliteit tegen basen: redelijk
  • Bestendigheid tegen veroudering (ozon): zeer goed

Wilt u meer weten over de eigenschappen van zacht PVC en de mogelijkheden voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op en laat u informeren door onze materiaalexperts.

Brochure ontvangen

Wilt u onze gratis brochure ontvangen? Vraag ‘m nu aan!

Referenties

“Voor Valsir SpA., een Italiaanse fabrikant van WC-spoelsystemen, heeft Breidenbach een spoelpijpverbinder ontwikkeld uit TPE, die voldoet aan de strenge normen voor dichtingen in afwatering, de EN681/2.“

Alle referenties