Verhuizing naar Veenendaal

De Beer Group Nederland heeft eind 2020 een pand aangekocht in Veenendaal. Na een grondige verbouwing zullen alle Nederlandse activiteiten in de 2e helft van 2021 naar dit pand verhuizen.

Met ruim 50% in de afgelopen 3 jaar, heeft De Beer een stevige groei doorgemaakt. Het huidige pand in Barneveld is daardoor te klein geworden. Op eigen terrein was geen mogelijkheid meer uit te breiden, waardoor een andere locatie noodzakelijk werd.

Tijdens de zoektocht naar een geschikte locatie, viel het oog op het oude hoofdkantoor van Halfords op industrieterrein Nijverkamp. Nadat Halfords eind 2014 failliet ging, is het pand aan verschillende partijen verhuurd geweest, maar wel wat in verval geraken. Maar de omvang van zo’n 10.000 m2 sloot goed aan bij de behoefte en ambitie van De Beer.

Verduurzaming

De komende maanden zullen we een grondige verbouwing doorvoeren, waarbij de voorgevel, de kantoren en het dak volledig zullen worden vervangen. Ook wordt er flink ingezet op duurzaamheid: het huidige pand heeft een energielabel F en dat zal na de verbouwing naar A worden gebracht. Ook worden zonnepanelen op het dak geplaatst, waarmee de volledige stroombehoefte kan worden opgewekt.

Sociale werkplaats in huis

Een speciale plaats in het nieuwe pand is gereserveerd voor onze interne sociale werkplaats. De oude showroom van ca. 300 m2 en een gedeelte van het magazijn van ook 300m2 zullen plek bieden aan zo’n 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Barneveld bieden wij nu ook al ca. 30 werkplekken voor dit doel aan, maar in Veenendaal krijgt dit nog een veel prominentere plek.

Nieuwe fabriek in Duitsland

Parallel aan de verhuisplannen in Nederland, werkt De Beer Group ook in Duitsland aan haar toekomst. In Linsengericht, waar de twee locaties van De Beer Breidenbach staan, wordt in juli begonnen met de bouw van een uiterst moderne spuitgietfabriek van bijna 9000 m2. Een grondstuk van 23.000 m2 is daarvoor in november 2020 aangekocht. Volgens planning zullen wij eind 2022 deze fabriek in gebruik kunnen nemen.

De Beer Group nieuws